Okulumuz 2001 Yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır.

Okul yapımına 1998 yılında ihale usulü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlanmış olup, 2. yılında bitirilmiştir. Bir yıl boş kalmış. Okula 2001 temmuz ayında öğretmenleri tayin edilmiş olup, göreve başlamışlardır.

1 Eylül 2001 10 Eylül 2001 arası seminer çalışmalarına okullarında katılmışlardır. 29 Ekim 2001 tarihine kadar Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim okulunda geçici olarak beş öğretmen görevlendirilmiştir.

Bu dönem içerisinde kontlara yaklaşık 90-100 aile taşınmış ve hala gelişleri sürmektedir. Çocuklarını okla kayıt ettirmişlerdir. Okulumuz 30 Ekim 2001 Salı günü toplam 27 öğrenci ile 2001-2002 Eğitim ve Öğretim yılına başlamıştır. Öğrenci sayısı çevre incelemesi yaptığım 25 Kasım 2001 tarihinde toplam 85 öğrenciye ulaşmıştır. Her geçen gün sınıf mevcudu artmaktadır.

Okulumuzun adı ; Bahçeşehir Şehit Mehmet Armağan Alper İlkokulu-İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzda konferans salonu, spor salonu,müzik odası,iş atölyesi,fen dersliği, bilgisayar odası,toplantı salonu,(Çok amaçlı salon) ana sınıfı,laboratuar, Müdür odası,Müdür Yardımcı odası,memur odası,tuvaletler her katta olmak üzere,kaloriferli doğalgaz ısıtma sistemli olarak yapılmıştır.

25/06/2020

Ali MURAT